Tribunalul Specializat Cluj a admis, miercuri, cererea societatii care administreaza clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

„Admite cererea formulata de debitoarea FC CFR 1907 Cluj SA. Dispune deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitoarei FC CFR 1907 Cluj SA. Numeste administrator judiciar provizoriu pe RTZ & PARTNERS SPRL, care va indeplini atributiile prevazute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. Stabileste in favoarea administratorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei", se arata in solutia Tribunalului Specializat Cluj publicata pe portalul instantelor de judecata.

Joi a avut loc al doilea termen in dosarul inregistrat la 29 ianuarie 2015, la Tribunalului Specializat Cluj, prin care clubul condus de Arpad Paszkany solicita deschiderea procedurii de insolventa.

CFR Cluj, care se confrunta cu o acuta criza financiara de anul trecut, este al saptelea club de Liga I care solicita intrarea in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati, FC Vaslui si FC Dinamo.

Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.

Formatia CFR Cluj ocupa in prezent pozitia a doua in clasament la finalul turului Ligii I, loc care i-ar fi permis sa participe in turul doi preliminar al Ligii Europa, editia 2015-2016.

(Mediafax)